Bitcoinin hallitsema salausvaluuttamarkkinoilla: Onko siitä kilpailua?

CEX.IO: n toimitusjohtaja Konstantin Anissimov jakoi ajatuksensa siitä, onko BTC vähemmän hallitseva, kun otetaan huomioon muiden salausten ja protokollien asteittainen kehitys.

Bitcoinille voi olla erittäin vaikeaa voittaa ensimmäisen liikkeen etu ja vaikutus.

Kokonaismarkkina-arvosta mitattuna Bitcoin Trader omistaa edelleen noin 60 prosenttia markkinoista.

Haluatko tietää enemmän? Liity Telegram-ryhmäämme ja saa kaupankäyntisignaaleja, ilmaisen kaupankäyntikurssin ja päivittäisen kommunikoinnin salauksen fanien kanssa!

Luottamusprojekti on kansainvälinen uutisjärjestöjen yhteenliittymä, joka rakentaa avoimuuden standardeja.

Bitcoin
Nykyisillä kryptovaluuttamarkkinoilla on pieni, mutta varma muutos: Bitcoinista (BTC) on tulossa vähemmän hallitseva, kun muita krypto-valuuttoja ja -protokollia kehitetään asteittain – katso viimeaikaista DeFi-mullistusta, jos haluat esimerkin.

Mutta silti, jos katsomme kaavioita, on helppo nähdä, että koko markkina-arvon suhteen Bitcoin omistaa edelleen noin 60 prosenttia markkinoista. Vuoden 2020 myllerryksistä huolimatta tämä valtava etu ei ole muuttunut. Joten epäilen, että lähitulevaisuudessa mikä tahansa voisi ajaa Bitcoinin toissijaisiin rooleihin.

Tässä voimme tehdä analogian Yhdysvaltain dollariin – ei ole signaaleja, jotka viittaavat tuleviin suuriin muutoksiin. BRICS-maat halusivat tulla yhteen ja luoda erillinen maksujärjestelmä dollarin vastapainoksi, mutta realistista ratkaisua ei ole vielä löydetty. Suurin osa liiketoimista ympäri maailmaa tapahtuu edelleen dollareina, ja huolimatta yrityksistä luoda vaihtoehtoisia tapoja maksaa palveluista ja tavaroista, dollari edelleen hallitsee maailmaa.

Bitcoinille voi olla erittäin vaikeaa voittaa ensimmäisen liikkeen etu ja vaikutus. Tämän perusteella on vaikea odottaa radikaalia muutosta tilanteessa.

CBDC: n mahdollisuudet muuttaa rahoitusympäristöä

Toinen tärkeä näkökohta, joka voi vaikuttaa salausmarkkinoihin, on eri maiden etenevä keskittyminen digitaalisiin valuuttoihin, jotka on sidottu fiat-rahaan.

Nykyään eri keskuspankkien välillä on kilpailu ympäri maailmaa – jokainen haluaa ottaa käyttöön oman digitaalisen valuutan. Meillä on Bahama-maat ja Kiina edistyneinä kilpailijoina, joista ensimmäiset ovat jo ottaneet uuden „hiekan dollarin“ käyttöön äskettäin ja tulleet ensimmäisiksi liikkeelle tällä alalla, ja jälkimmäiset testaavat digitaalista yuaniaan.

Samaan aikaan Ruotsi pyrkii kehittämään e-kruunua, EU tutkii digitaalisen euron mahdollista käyttöönottoa vuonna 2021, Yhdysvalloilla ja Yhdistyneellä kuningaskunnalla on omat näkemyksensä tähän suuntaan, ja luetteloa voidaan jatkaa.

Siitä huolimatta CBDC: t ovat edelleen uusi käsite – alan kehitykselle on monia mahdollisia keinoja. Siksi on melko vaikea tehdä ennusteita siitä, miten ne vaikuttaisivat sekä perinteisiin rahoitusmarkkinoihin että kryptovaluuttamarkkinoihin.