BEARISH DIVERGENCE WAARSCHUWT VOOR BITCOIN NU PRIJS $60.000 NADERT

Een veel getraceerde technische indicator in de Bitcoin-markt signaleert bullish uitputting terwijl de cryptocurrency flirt met $ 60.000.

De 14-daagse Relative Strength Indicator (RSI), die handelaren informeert over Bitcoin’s oversold en overbought condities, heeft tot nu toe in 2021 lagere highs gevormd, zich ontkoppelend van de onophoudelijke uptrend van de cryptocurrency, die hogere highs vormt naarmate de kwartaalsessie rijpt.

De divergentie tussen de prijs van Bitcoin en zijn momentumindicator duidt op vermoeidheid bij de stieren. Het heeft mogelijkheden gecreëerd voor de beren om de leiding over te nemen, waardoor de vooruitzichten toenemen dat de richting van de cryptocurrency verandert van een uptrend naar een downtrend.

ONDERSTEUNENDE BITCOIN FRACTALS

Historische fractals ondersteunen een bearish theorie.

Zo leidde een bearish divergentie tussen Bitcoin’s prijs en RSI tot een neerwaartse correctie in februari 2017 en augustus 2017. Ook in 2019 piekte de cryptocurrency nabij $13.868 terwijl zijn momentum oscillator daalde op de weekgrafiek. De prijs daalde tot onder de $4.000 tegen december van hetzelfde jaar.

Bitcoin toonde tekenen van een piek boven de $61.000. De cryptocurrency onderging deze week een bescheiden correctie en vormde een wekelijkse low net onder de $53.000. Toch bleef het opwaartse momentum hoger nadat de Federal Reserve aankondigde dat het zijn referentieleningstarieven tot 2023 in de buurt van nul zou houden.

De cryptocurrency presteert goed in omgevingen met ultralage rentes. Het steeg met meer dan 1.500 procent vanaf zijn dieptepunt medio maart van $ 3.858 nadat de Amerikaanse centrale bank zijn ultra-loose monetaire beleid lanceerde. Beleggers beschouwden Bitcoin als een veilige haven tegen hun angst voor inflatie als gevolg van de overvloedige liquiditeit van de Amerikaanse dollar in de economie.

Bitcoin blijft daarom fundamenteel bullish.

VOORRAAD VAN WAARDE

De cryptocurrency dient nu als een ’store-of-value‘ alternatief voor cash in de balansen van Wall Street-bedrijven, waaronder Tesla, Square en MicroStrategy. Het heeft ook toegang gekregen tot de traditionele financiële platforms van de Bank of New York Mellon, MasterCard, Visa, Morgan Stanley, Goldman Sachs, en PayPal als een belegbaar actief.

Konstantin Anissimov, de uitvoerend directeur bij CEX.io crypto exchange, gelooft dat de sterke fundamentals de sceptische technische indicatoren zouden compenseren. Hij vertelde Bitcoinist:

„Een dip terug naar de steunzone van 56.000 dollar kan ook niet worden uitgesloten. Maar de langere termijn vooruitzichten van Bitcoin blijven bullish, en een doorbraak over het $60.000 niveau zou niet als een verrassing moeten komen.“